Ska du berätta för din försäkringsgivare att du äger en reptil?

Som med hundar som Pitbulls, Rottweilers eller Dobermans som anses vara farliga hundraser, måste reptilägare informera sin försäkringsgivare för att undvika problem om de någonsin gör anspråk. Om din försäkringsgivare fortuitously upptäcker att du äger en reptil, kan han vägra att täcka alla anspråk du gör genom att citera en ökad risk. För mer information om detta, läs vår tidigare artikel om Här på snorbilligt kan du köpa reptiltillbehör.

Om din försäkringsgivare avbryter din försäkring eftersom du äger ett kallblodigt husdjur, rekommenderar vi starkt att du kontaktar en oberoende försäkringsmäklare som specialiserat sig på icke-standardiserade försäkringar och som kommer att kunna hitta en försäkringsgivare som kommer att vara villiga att erbjuda dig lämplig hemförsäkring.

Sammanfattningsvis är antagandet av ett djur alltid ett lyckligt tillfälle och ingen tror någonsin att deras husdjur så småningom kan skada någon. Dina handlingar kan dock få återverkningar-även på något som din hemförsäkring! Alla dessa saker måste beaktas, särskilt när man tar hem en reptil som du nu vet att detta kan orsaka problem med din försäkringsgivare.

För att se till att du har lämplig hemförsäkring även om du har ett kallblodigt husdjur, kontakta en av våra oberoende försäkringsmäklare. Våra mäklare arbetar med många försäkringsbolag och kommer säkert att hjälpa dig att hitta en villig att erbjuda dig hem försäkringsskydd.

Navigation