Vad är en Smart TV? Är det värt att ha något sådant?

Vad betyder termen “Smart TV”?

Ordet ” smart “på engelska har flera betydelser, inklusive”elegant”eller”smart”. För TV-apparater betyder det inget mindre, inget mer än”smart TV”.
Vad är en smart TV?

Det finns ingen enda allmänt accepterad definition av smart TV. Tidigare kallades dessa typer av TV-apparater NetTV eller annonseras som att ha “Internet@TV” – funktionen. Med tiden blev det klart att en Smart TV är en TV som ger tillgång till internet och har applikationer som använder innehållet tillgängligt på Internet.

Det är värt att komma ihåg att “Smart TV” är en marknadsföringsperiod som faktiskt har mindre eller mer täckning. I praktiken har vi å ena sidan billiga tv-apparater med tillgång till Internet och flera applikationer, och å andra sidan pole-TV med hundratals, om inte tusentals, applikationer, röstigenkänning och till och med “artificiell intelligens”. Båda hänvisas till av sina tillverkare med hedersnamnet “Smart TV”, även om skillnaden i funktionalitet är enorm.
Vilka funktioner och funktioner har Smart TV? Vilka är de viktigaste?

Även om det inte finns någon enda definition av Smart TV som du kan kolla på Fmovies via alla klicka här, kan det för närvarande antas att en Smart TV i” minimum ” – versionen ska ha följande funktioner och funktioner:

Internet (via kabel eller via Wi-Fi, men ibland det senare alternativet kräver en avgift eller inköp av en dyrare modell), installerad webbläsare, ansökan.

När det gäller den smalare gruppen av mer avancerade smarta TV-apparater kan du också markera ytterligare, mer avancerade funktioner, till exempel:

Det viktigaste i Smart TV är vanligtvis appar, eftersom de är skrivna under en specifik hårdvaruplattform, så att de kan dra full nytta av TV: ns funktioner. Jag ska ge dig ett exempel: Vi kan använda Netfliks-resurser antingen via en webbläsare installerad på TV-systemet eller via en speciell applikation, men endast i det senare fallet kommer vi att ha full funktionalitet Netflix, till exempel 4K-upplösning eller tillgång till HDR-innehåll. Så det verkar som appar är avgörande när det gäller Smart TV-funktionalitet. Och ju fler appar desto bättre.

Navigation